menukaart

bar berta

Bar Berta is geopend van Donderdag t/m Maandag. U kunt bij ons lunchen vanaf 12:00 tot 16:00 uur. Wij serveren een vroeg diner tussen 16:30 en 19:30 uur, en een laat diner van 20:00 tot 22:00 uur. Via de button rechtsonder kunt u een tafel bij ons reserveren.

Brood

Geroosterd kristalbrood met knoflook en tomaat. 6

Gerechten

Brioche geitenkaas met gestoofde sjalotten, Sherryazijn 

en gekonfijte tomaat (2 stuks) 14.50

Bomba picante (aardappel, gehakt, pittige saus en aioli) 5

Gemarineerde ansjovis met chilipeper en venkel. 6.75

Gefrituurde padronpepers met grof zeezout 6.75

Oude en jonge manchego met kweepeergelei 11.5

Kroketjes van Pata Negra (3 stuks) 9.75

Gefrituurde beignetjes van bakkeljauw met citroen

en rode peper. (3 stuks) 9.75

Bord gesneden Bellota (Pata Negra) 18.5

Gefrituurde vis van de dag    Dagprijs                    

Schelpen van de dag              Dagprijs

Morcilla met kwarteleieren en marmelade

van piquillopepers 13.25

Scheermessen met Pata Negra, rode peper

en babytuinboontjes 14.25

Friet met chorizo en roerei 16.50

Auberginechips met grof zeezout en ahornsiroop. 7.75

Toast met gepekelde ganzenlever en ansjovis. 15.75

Patatas bravas. 6.5

Brioche broodje met Txistorra (Baskisch worstje), aioli

en Piquillo marmelade. 12.50

Tortilla van gekonfijte aardappel en ui met aioli. 10

Mojama (wind gedroogde tonijn) met sinaasappel,

zoetzure ui, little gem en amandel. 13.5

Gekonfijte Iberische varkenswang met vinaigrette van

citrus en gerookte paling. 13.5

Pulpo alla Gallega, octopus met aardappel

en gerookte paprika. 16.5

Klassieke gehaktballetjes in tomatensaus. (5 stuks) 14.75

Open omelet met artisjok en lardo. 15.5

Kalfszwezerik met tuinboon, olijf, pecannoten en PX-saus 17.25

Gegrilde tonijn met vinaigrette van paprika, pimienton en gerookte olijfolie 16.75

Ribeye van de plancha met Jus de veau. 28.5

Gamba’s in knoflookolie, witte wijn en peterselie. 16.5

Gebakken eendenlever met gestoofde sjalotten

en saus van PX 14.75

Verse artisjok met salsa romesco 12.75

Nagerechten

Crema Catalana. 7.5

Baskische cheesecake 7.5

Roomijs van Pata Negra met ahorn karamel 4.75

Chocolade bomba met rood fruit en crumble 7.5

calandstraat 6B rotterdam | 06 48 44 39 33 | info@barberta.nl